top of page

Mijn aanbod

Ik kan je helpen bij tal van uitdagingen

POH-GGZ

Tijdens mijn werk als POH-GGZ ben ik gewend om snel een inschatting te kunnen maken van de hulp die passend is. Wanneer nodig geef ik aan welk traject beter passend is en kunnen we dit bespreken en via de huisarts eventueel een doorverwijzing doen.


Daarnaast doet een POH-GGZ korte trajecten om mensen te begeleiden die kortdurende hulp nodig hebben nadat er iets gebeurd is in het leven waardoor er tijdelijke ondersteuning wenselijk is. Ik loop als het ware een stukje mee en samen kijken we naar de mogelijkheden die er zijn om de draagkracht te vergroten of de draaglast te verminderen, waardoor er een nieuw en meer gezond evenwicht ontstaat. 
 

De gebeurtenissen waar je aan kunt denken die passend kunnen zijn bij een POH-GGZ zijn bijvoorbeeld:


Rouw en verlies
Stress
Scheiding
Aanpassingsproblemen
Trouwen
Kinderen krijgen
Kinderen uit huis
Onmacht

Eetstoornissen

Doordat ik zelf een eetstoornis van zeer dichtbij heb meegemaakt kan ik mezelf ervaringsdeskundige noemen wat betreft het hebben van een eetstoornis.


Wat ik belangrijk vind is dat een eetstoornis gezien wordt als een copingmechanisme. Het is gedrag dat (onbewust) aangeleerd is en wat in eerste instantie helpend was in de situatie. Op later moment is dit gedrag niet meer helpend, maar is het wel ontzettend moeilijk om dit gedrag te veranderen. Mensen met een eetstoornis ervaren de hele dag door veel negatieve gedachten die veel spanning veroorzaken. Het eten of niet eten kan een manier zijn om grip te hebben op de angst of de spanning. 

 

Binnen de huidige hulpverlening aan mensen met een eetstoornis ligt er veel nadruk op het eten. Dat is in sommige situaties ook noodzakelijk omdat de gezondheid en soms zelfs het leven in gevaar is. Hierdoor ervaren de mensen die de eetstoornis hebben een verlies van controle. Ze raken de regie over hun leven kwijt. Ze moeten dingen doen (eten of minder eten) die ze eigenlijk helemaal niet willen of niet kunnen.


Aangezien de eetstoornis in principe niet draait om het eten, maar om de achterliggende gevoelens is het zinvol om met deze gevoelens aan de gang te gaan. Hoe kun je weer de regie of grip krijgen op je leven? 


Je lijf de voedingstoffen geven die noodzakelijk zijn om je lijf gezond te laten zijn is wel een belangrijke vereiste, dus vandaar dat ik vaak samenwerk met een diëtist. Om de gezondheid in de gaten te houden werk ik ook vaak samen met (kinder)artsen. Gezien mijn achtergrond als verpleegkundige is dit geen probleem.  


Door mijn ervaringen in de zorg, zowel werk gerelateerd als privé, weet ik hoe belangrijk het is dat er geluisterd wordt en dat je als mens gezien wordt. Dat wil ik ook voor de mensen die ik begeleid. Je bent het waard om je gezien en gehoord te voelen!


Ook naasten van mensen met een eetstoornis mogen zich gehoord en gezien voelen en zijn welkom.

Binnen mijn praktijk zijn alle mensen die te maken hebben met eetstoornissen welkom. Het maakt niet uit welk “etiket” jouw eetstoornis heeft gekregen. We zullen dan samen tijdens een kennismaking kijken of mijn hulp passend is en of het nodig is een arts of diëtist mee te laten kijken.

Relatie en Familie

Mensen leven op allerlei verschillende manieren met elkaar samen. Binnen een relatie, een gezin, op het werk, bij de sportclub enz. Waar mensen samenleven kunnen zich problemen voordoen die hen boven het hoofd groeien. Of het nu gaat om relatieconflicten, zorgen om een familielid met psychiatrische problematiek, rouw, kinderen met gedragsproblemen, huiselijk geweld, spanningen in een samengesteld gezin, in veel situaties is ‘systeemtherapie’ zinvol.  Je wordt uitgenodigd om alleen of samen te onderzoeken welke problemen worden ervaren, welke veranderingen gewenst zijn en wat de meest passende weg is om tot die verandering te komen.

Omgaan ziekte en verlies

Binnen mijn werk ben ik regelmatig (ernstig)zieke mensen tegengekomen. Zowel de mensen die ziek zijn als de mensen in de omgeving van de zieke hebben te maken met emoties. Soms veranderen situaties erg snel, maar het kan ook dat het stress en spanning oplevert wanneer je weet dat op termijn er veel zal veranderen. Er kan sprake zijn van een vloedgolf aan emoties, of er lijken juist geen emoties te zijn.
We kunnen samen kijken wat ik voor u en uw naaste kan betekenen.

bottom of page